Ana sayfa Diyet ~ Zayıflama Hemoroid Sorunu İçin Bir Günlük Diyet

Hemoroid Sorunu İçin Bir Günlük Diyet

Hemoroid Sorunu İçin Bir Günlük Diyet

Her hastalığın bir diyeti vardır bir de diyet programı. Hastalığınızı kendinize daha fazla hissettirmek ya da hissettirmemek tamamen sizin elinizde. Alakasız olarak düşündüğünün hemoroid probleminde bile öncelikle beslenme tarzının büyük rol oynuyor.

 

Kabızlıkla birlikte makat bölgesinde damar genişlemesi olarak bilinen ve bütün sosyal hayatınızı etkileyebilecek güçte olan hemoroidle beslenme yoluyla mücadele edebilirsiniz. Öncelikle işe var olan hemoroidinizi daha da fark edilir ve can yakıcı hale getiren acılı, baharatlı, ve çikolatalı besinlerden uzak durmalısınız. Daha sonra ünlü doktorların da onayını alan bir besin programı olan bu listeyi uygulayabilirsiniz.

 

Alacağınız başka fiziki tedbirlerle birlikte yediklerinizde yapacağınız değişiklikler sayesinde hemoroidinizin varlığını tamamen unutabilirsiniz.

 

KAHVALTI

Yarım bardak greyfurt suyu, 1 çay bardağı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı reçel, beyaz ekmekten az tereyağlı tost ve 1 bardak yağsız süt

 

ARA

1 Adet kepekli çörek ve 1 bardak portakal suyu

 

ÖĞLE

1 Kase sebze çorbası, sosu olmayan marullu ve domatesli minik bir hamburger, yarım kase haşlanmış fasulye ve 1 adet elma

 

ARA

1 Bardak ılık su

 

AKŞAM

Brüksel lahanası, marul, domates ve salatalıktan oluşan salata, 150 gram haşlanmış tavuk göğsü, yarım tabak kepekli makarna ve 5 adet çilek.

 

Bu diyet süreci boyunca acı ve baharatlı yiyecek ve içeceklerden kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Aksi halde bahsettiğimiz diyetin hiçbir önemi kalmaz. Diyete tamamen uyarsanız hemoroid ağrınızın azaldığını hatta ağrının geçtiğini fark edeceksiniz.

Bir önceki yazımız olan Mide Bulantısı Nedenleri Nelerdir başlıklı makalemizde Beslenme, Diyet ve Gebelik hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here