Ana sayfa Lezzetli Tarifler Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır? Tulumba Tatlısı Tarifi

Tulumba tatlısı hiç evinizde yapmayı denediniz mi bilmiyorum ancak bu tarifle kolayca yapabileceğinize inanıyorum. Tulumba tatlısı geleneksel tatlı kültürümüzün en kıymetlisidir. Lezzetli tariflerini yaparken de keyif alacaksınız.

 

Tulumba Tatlısı Malzemeleri

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 100 gram margarin
  • 4 su bardağı un
  • 8 adet yumurta

 

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

Elbette öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. 3 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı limon suyunu koyulaşıncaya dek kaynatıyoruz. Ve soğuması için beklemeye alıyoruz. Başka bir çelik tencerede 4 su bardağı suyu kaynatıp içine 100 gram margarin koyuyoruz.

 

Eriyip kaynamaya başlayınca 4 su bardağı unu mümkün olduğunca ağır kaynayan suyu çırpma teli ile karıştırarak ilave ediyoruz. Sürekli karıştırdığımız bu karışım koyu bir kıvam alınca soğuk büyükçe bir tepsiye döküyoruz. Tepside soğumaya yüz tutunca 8 adet yumurtayı da hamurun üzerine kırıyoruz. Tulumba tatlısı tarifimize devam edelim.

 

Teker teker kırıp iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru ağzı geniş yada küçük (bu sizin tulumbaları nasıl görmek istediğinize bağlıdır.) sıkma torbamıza alıyoruz. Torbadan direk kızgın yağa sıkıyoruz. Her tarafını iyice kızartıp kızgın yağdan alıp soğuk şerbete atıyoruz.

 

Mis gibi bir koku yayılan evinizde tulumba yapmak işte bu denli kolay ve eğlenceli. Ayrıca dilediğiniz şekli de verebilirsiniz. Şerbetini iyice çekmesini bekleyip dondurma ile sunabilirsiniz. Tulumba tatlısı tarifimizi burada noktalıyoruz. Afiyet olsun.

 

Tatlıyı hangi ülke icat etti?

Şekerin geçmişi M.Ö. 2000 yılına kadar eski Mısır’a kadar götürülebilir ve Mısırlıların ilk şeker yapan insanlar olduğu söylenebilir. Eski Mısır’da şeker, tanrı ve tanrıçalarına tapınma törenlerinde kullanılırdı. Mısırlılar balı incir, fındık, hurma ve baharat ekleyerek şeker yapmak için kullandılar.

 

İlk tatlılar nelerdi?

Balın bilinen en eski tatlı olduğunu biliyor muydunuz? Mağara adamlarının balı kurutarak ve şekerleme benzeri bir karışım oluşturarak tatlı isteklerini tatmin etmek için şeker yaptıkları bildirildi. Yaklaşık 3000 yıl önce şeker kamışının tatlı suyunu ilk kullananların Hintliler olduğuna inanılıyor.

 

Tatlı neyden yapılır?

Tatlandırıcılar; şeker, esas olarak şeker pancarı veya şeker kamışından elde edilen sükroz , çoğu şekerlemenin ana bileşenidir. Şeker üretiminde kullanılan diğer tatlandırıcılar arasında mısır şurubu, mısır şekeri, bal, pekmez, akçaağaç şekeri ve kalorisiz tatlandırıcılar bulunur. Tatlandırıcılar kuru veya sıvı halde kullanılabilir.

 

Tatlılar abur cubur mu?

Bazı abur cubur örnekleri şunları içerir: kekler ve bisküviler. hızlı yiyecekler (sıcak cips, hamburger ve pizza gibi) çikolata ve tatlılar. Beyin ana yakıtı olarak şekere bağımlıdır. “Onsuz olamaz.” Beynin glikoza ihtiyacı olsa da, bu enerji kaynağının çok fazlası kötü bir şey olabilir.

 

Tulumba tatlısı yedikten sonra ne olur?

Çok fazla şeker yediğinizde veya içtiğinizde, kan dolaşımınızdaki ekstra insülin vücudunuzun her yerindeki atardamarlarınızı etkileyebilir. Duvarlarının iltihaplanmasına, normalden kalınlaşmasına ve sertleşmesine neden olur, bu da kalbinizi zorlar ve zamanla ona zarar verir.

 

Tatlılar yemekten sayılır mı?

Tatlılar, yemek planınızda karbonhidrat olarak sayılır. İşin püf noktası, yemeklerinizde ekmek, tortilla, pirinç, kraker, tahıl, meyve, meyve suyu, süt, yoğurt veya patates gibi diğer karbonhidratların yerine küçük porsiyonlarda şeker koymaktır.

 

Şeker ruh halini etkileyebilir mi?

Artan sayıda kanıt, ruh hali ile kan şekeri veya glisemik, yüksek ve düşük arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir. Zayıf glisemik düzenleme semptomlarının, sinirlilik, kaygı ve endişe gibi ruh sağlığı semptomlarını yakından yansıttığı gösterilmiştir. Beyin öncelikle glikozla çalıştığı için bu şaşırtıcı gelmemelidir.

 

Tatlılar hasta eder mi?

Sorun sadece genişleyen bellerimiz değil; çok fazla şeker yemenin bizi hasta edebileceği gerçeğidir. Uzun süreli aşırı şeker tüketimi, kalp hastalığı, diyabet, belirli kanser türleri ve Alzheimer dahil olmak üzere kronik hastalık geliştirme riskini artırır.

Bir önceki yazımız olan Sağlıklı Yemek Pişirme Teknikleri başlıklı makalemizde Kanser hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here