Ana sayfa Diyet ~ Zayıflama Pilates Göbek Eritme Hareketleri

Pilates Göbek Eritme Hareketleri

Göbek eritmenin ve yan karın bölgesinde simit adını verdiğimiz yağ sarkmalarından kurtulmanın en kesin ve kalıcı yolu hiç şüphesiz egzersiz yapmaktır. Egzersiz hareketleri yapılmadan uygulanacak diyet programları belki belirli bir süreliğine sizlerin kilo vermesine katkı sağlar ve hatta göbeğinizi geçici bir süreyle inceltmeyi de sağlar.

 

Ama birkaç ay sonra diyetten önceki eski halinize tekrar döneceğiniz de neredeyse kesindir. Peki Ebru Şallı tarafından ülkemizde adeta meşhur edilen pilates hareketlerinin göbek zayıflatmak için ne gibi bir faydası bulunmaktadır?

 

Yanıtı aslında oldukça basit. Göbek ve karın bölgesinde kalıcı incelme sağlayabilmek için öncelikle göbek kaslarını çalıştırmak gerekir. Unutmayın ki vücudun kaslarının yoğun bir biçimde çalıştığı hiç bir vücut bölgesi yoktur ki kalıcı olarak o bölgede yağlar yakılmasın.

 

Bu yağ yakımının da 2 nedeni var. Bunlardan birincisi kasların enerji sağlamak için kanın taşıdığı besin maddeleri yetersiz geldiği takdirde ilk olarak kullandığı yedek rezervler, kas çevresinde kümelenmiş olan bölgesel yağ kitleleri olacaktır. İkincisi ise kasların aşırı biçimde çalışması o bölgede oksijen oranını ciddi anlamda artırmaktadır.

 

Pilates ile zayıflama hareketleri hem akciğerlerin oksijen taşıma kapasitesini genel manada geliştirerek metabolizmayı hızlandırmak için doğal bir fırsat sunmakta hem de kasların çalıştığı göbek, yan karın ve bel bölgesine daha fazla oksijen gitmesini sağlayarak göbek eritmek için uygun ortam oluşturmaktadır.

 

Oksijenin yağ yakıcı etkisi günümüzde oksijen terapi, ozon tedavisi, kavitasyon gibi bir çok bölgesel zayıflama yönteminin de teknolojisinin temelinde yer almaktadır. Bu bakımdan güzellik merkezlerine binlerce tl ödeyerek yaptıracağınız oksijen ile zayıflama tedavisini kendi başınıza evde pilates egzersizleri yaparak pekala başarabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Menengiç Kahvesi Faydaları ve Yapımı başlıklı makalemizde Kahve, Kanser ve Vitaminler hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here