Meyve Suları: Milyonlarca insan dünyada susuzluğunu gidermek üzere ve hiç aromasından dolayı meyve sularını tüketir. Hemen hemen her yemeğin yanına yakışır. Fakat meyve suyu içmek özellikle hazır ve asitli olanları, kilo almaya ve diş yapısını bozmaya bire birdir. Şeker, su ve kimyasal katkı maddeleri ihtiva eder. Evde sıkılan bir portakal suyu için bu geçerli değildir bu şekilde lif, vitamin ve mineral bolca alınabilir.
Kahvaltılık Tahıllar: Birçok tahıl ürünü ve hububat şeker yüklüdür. Etiketini okuyup alın ve 30 gram şekeri geçmesin. Mümkünse 5 gram lif barındıran tahıl ürünlerini tüketin.
Salatalar: Birçok kişi tek başına bile salatanın sağlıklı olduğuna inanır. Özellikle restoranlarda hazırlanan salataları seçerken en kötü tercihi yapmayın. Mayonez, sodyum ve kalori içerebilirler. Ekstra kalorili malzeme içerenleri sipariş etmeyin. Zeytinyağ ve limon soslu olanı tercih edin.
Alkol: Aşırıya kaçmadan sadece özel günlerde tüketilirse normaldir. Dozu kaçtığında ise bağımlılık yapacaktır ve birçok ciddi hastalığın kapısını açacaktır.
Yağsız Gıdalar: Besinlerin yağsız olması sağlıklı demek değildir, hatta yağlısından daha çok kalori içerenleri de vardır.
Tam Yağlı Süt ve Süt Ürünleri: Süt ürünleri sağlıklı olarak kabul ediliyor olsa da, yüksek kolesterol içerdikleri artık öğrenilmesi gereken bir konudur. Yağlı olanların bu kategoriye girdiğine dikkat edin. Katkı maddeleri raf, doku ve tat ömrünü uzatırken sağlıksızlaştırır.
Tatlı: Meyve suları gibi içinde özellikle şeker ve un gibi kalorili maddeler barındırır.
Diyet İçecekler: Şeker yerine kullanılan kimyasal yapay koruyucu ve tatlandırıcılar daha fazla kilo aldırır. Kan şekerinin düzenini bozar, diyabete neden olur, depresyon, uykusuzluk, nörolojik hastalıklar ve diğer hastalıklara yol açar.
Bir önceki yazımız olan Mide Bulantısı Nedenleri Nelerdir başlıklı makalemizde Beslenme, Diyet ve Gebelik hakkında bilgiler verilmektedir.