Ana sayfa Güzellik Hasar Görmüş Saçlar İçin Yağ Terapisi

Hasar Görmüş Saçlar İçin Yağ Terapisi

Hasar Görmüş Saçlar İçin Yağ Terapisi

Biz kadınların en değer verdiğimiz güzellik sırlarından birisi de elbette ki yağ terapisi saçlardır. Kadınlar arasından en çok şikayet edilen kusur ise yıpranmış ve hasar görmüş saçlardır.

 

Elbette bir çok bakım ürünü sayesinde daha sağlıklı saçlara kavuşuyor olsak ta bu sorunun en büyük çözümü ise doğal yağlardır. İşte saçlarınızın bakımını yapabileceğiniz hiçbir kimyasal içermeyen 6 doğal yağ;

 

Hasar Görmüş Saçlar İçin Yağ Terapisi

Argan Yağı

Fas’a özgü Argan ağacının yemişlerinden üretilen çok önemli yağ, son dönemde güzellik endüstrisi tarafından saç bakımında kullanılmaya başlandı. Elbette içeriğinde argan yağı bulunan kozmetik ürünlerinden satın almak yerine, kendisini kullanmak daha faydalı olacaktır. Saçlarımız için çok önemli yağlar içeren argan yağı aynı zamanda tam bir B ve E vitamini deposu. B ve E vitamini saçların bakım ve korunmasında çok önemli bir rol oynamakta.

 

Hindistan Cevizi Yağı

Son dönemde yiyecek olarak ta favori olarak tüketilen Hindistan Cevizi; yorgun, bitkin ve bakımsız saçların yeniden sağlıklı haline dönüşmesi için çok önemli bir görev görüyor. Hindistan Cevizi yağının sadece bakımsız saçlarınızın onarılmasından ziyade; kepek sorununu ve saç kırıklarının önlenmesi konusunda da gayet etkili.

 

Zeytinyağı

İçeriğinde tekli doymamış yağlardan bolca içeren zeytin yağının; vücut, cilt, tırnak ve saçlar için son derece iyileştirici bir etkisi vardır. Saçlarınızın parlaklığı konusunda sorunlar yaşıyorsanız E vitamin deposu olan zeytinyağı en büyük yardımcınız olacaktır.

 

Yalancı Safran Yağı

Halk arasında yalancı safran olarak adlandırılan ancak aspir bitkisinin yağı olan bu doğa harikası yağ; saç gözeneklerini güçlendirir, hasarları azaltarak, parlaklığı arttırır.

 

Avokado Yağı

Aztek uygarlığı zamanından bu yana bilinen Avokado, ismini de yine bu uygarlıktan almaktadır. Lezzeti ve afrodizyak etkisinin yanından bir çok önemli faydası da bulunmaktadır. Protein açısından oldukça zengin olan Avokado meyvesi; A, E, B vitaminlerinin yanında yüksek miktarda da potasyum içermektedir. İnsan vücuduna olan katkıları saymakla bitmez ve tüm vücudumuz için önemli bir vitamin kaynağı olmasının yanında bir güzellik ürünü olarak saç bakımında önemli bir yeri vardır.

 

Keten Yağı

Saç maskesi, yüz maskesi, kırışıklık önleyici hatta katikül iyileştirici olarak dahi kullanılabilir. Omega yağ asitleri bakımından zengin olan Keten Yağı özellikle saç bakımında kullanabileceğiniz en önemli yağlardan birisidir.

 

Aşırı derecede yıpranmış saçlar için en iyi tedavi nedir?

Derin şartlandırma ve onarıcı maskeleri rutininize dahil edin. Tahmin edebileceğiniz gibi, kuru ve hasar görmüş saçlar genellikle aşırı derecede nemlendirilmeye ihtiyaç duyar – işte bu noktada saç maskeleri veya kaliteli bir derin bakım kremi günü kurtarabilir. Duş rutininize sadece birkaç dakika daha ekler, ancak bir fark yaratabilir!

 

Hasarlı saçlar yağ terapisi ile onarılabilir mi?

Kuru, yıpranmış saçları iyileştirmeyi ve eski haline getirmeyi vaat eden pek çok ürün; saç kremleri, serumlar, şampuanlar var. Ne yazık ki, zarar görmüş saçları iyileştirmenin gerçekten bir yolu yok. Saç rejeneratif özelliklere sahip canlı bir doku değildir, bu nedenle iyileşemez.

 

Yıpranmış saçlarımı yağ terapisi yöntemiyle doğal yoldan nasıl onarabilirim?

  • Sızma zeytinyağı ile saçlarınızı besleyin.
  • Yumurta ile bir “güçlendirme seansı” deneyin.
  • Tırnak etlerini elma sirkesi ile kapatın.
  • Tellerinizi muzla kalınlaştırın.
  • Mayonez ile buklelerinizi yumuşatın.
  • Saçı aloe vera suyu veya jeli ile bakım yapın.
  • Ayçiçek yağı ile kuru saçlarla savaşın.

 

Hasarlı saçlar yağ terapisi ile ne kadar sürede iyileşir?

Saç derisini ve saçı beslemek için tasarlanmış ürünler kullanmak bu süreci kesinlikle hızlandırabilir, ancak ortalama olarak saçınızın durumunda tam olarak bir fark görmek için altı aydan bir yıla kadar bakmanız gerekir.

Bir önceki yazımız olan Cilt Bakımı için Hafta sonu Detoksu başlıklı makalemizde Cilt Bakımı, Kahve ve Karaciğer hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here