Ne zaman bir kırışıklık ya da sivilceyi yüzümüzde görsek en son ne zaman cilt bakımı yaptığımızı unutmuş oluruz. Cildin sadece en üst tabakası yıkanır, nemlendirilir ve bakım yapılır.
Sağlıklı Cilt Bakımı İçin Neler Gerekli
Cildiniz, hastalıklara karşı savunma gösteren ilk birincil savunma sistemidir. Bu nedenle cildimize daha fazla saygı duymalı ve özen göstermeliyiz. Cildimiz, vücudumuzun en büyük organıdır. Gizli sağlık tehditlerinden onu korumalıyız ki o da iç organlarımızı korusun.
Cilt sağlığının sürdürülmesi için, çevredeki zararlı maddelere temastan ya da maruz kalmaktan kaçınmalıyız. Çevre kirliliği, ultraviolent ışığı (güneş ışığı), aşırı sıcaklık, rüzgar, terleme ve yanlış cilt ürünleri kesinlikle uzak durulması gerekiyor.
Sağlıklı bir cilt için neye ihtiyacım var?
- Cildinizi yıkayın. Ilık suyla yıkayın; tahriş etmeyen hafif temizleyiciler kullanın; ve yıkayın.
- Güneş hasarını engelleyin. Yoğun güneşe maruz kalmaktan kaçının, güneş kremi kullanın ve koruyucu kıyafet giyin. Bronzlaşma yatakları veya güneş lambaları kullanmayın.
- Kuru ciltten kaçının.
- Stresi azalt.
- Yeterli uyku almak.
Cildinizi güneşten koruyun. Her gün yüzünüze 30 faktör koruyuculu güneş kremi sürün. Nemlendirici, sıvı ve toz makyaj koruyucuları mevcuttur. Geniş kenarlı yüzü güneşten koruyan bir şapka takın. Kulak ve boyun arkasını da unutmayın.
Cilt bakımı için en önemli şey nedir?
Güneş kremi, cildiniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Doğru uygulandığında, güneş kremi cildinizi güneşin yanıklarına, cilt kanserine ve kırışıklıklar ve yaşlılık lekeleri gibi erken yaşlanmaya neden olan zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına karşı korur.
Cildinizi kuruluktan koruyun. %30 civarında sudan oluşan epidermis suyun buharlaşmasını önleyerek ciltte su tutulmasını sağlar. Su için ve cildinizi susuz bırakmayın. Nemlendirin. Doğal nemlendiriciler sitrat, çeşitli mineraller, üre, laktat ve amino asitleri içerir.
Cildinize en çok ne faydalı olur?
Bol miktarda meyve, sebze, kepekli tahıllar ve yağsız proteinler yiyin. Diyet ve akne arasındaki ilişki net değil, ancak bazı araştırmalar, balık yağı veya balık yağı takviyeleri açısından zengin ve sağlıksız yağlar ve işlenmiş veya rafine edilmiş karbonhidratlar açısından düşük bir diyetin daha genç görünen bir cildi destekleyebileceğini öne sürüyor.
Cildinizi her gün temizleyin. Su tek başına işe yaramaz. Gözeneklerin açılması ve cildin hava alması gerekir. Yağlı kalıntıları temizlemezsek sivilce oluşur. Sabundan uzak durun, sabun kaşıntı, kızarıklık, pullanma ve kuruluk yapar, pH dengesini değiştirir. Yerine sıvı temizleyiciler, bal mumu, kir çözen mineral yağını kullanın. Doğal kremleri tercih edin. Sebze meyve yağları, hindistan cevizi yağı ve alkil eter sülfat gibi malzemeleri kullanın.
Cilt için E vitamini mi yoksa C vitamini mi daha iyi?
C vitamini cilt sağlığı için gereklidir. E vitamini eklenmesi onu daha da iyi hale getiriyor. Bu bir güçlü serum değil, C vitamini kaynağı içerir. Saf C vitamini + E vitamini cildin doğal onarım sürecini destekler.
Peeling yapın. Ilık bir bezle cildinizi ovun. 40 yaş üzerindeyseniz cilt kanseri riski açısından her yıl tarama yaptırın. Gençlerde ise 3 yılda bir uygundur. Her kadının cildini kontrol etmesi gerekir.
İyi beslenme ve egzersiz cildi koruyarak güzelleştirir.
Temel cilt bakımı rutini nedir?
Üç temel cilt bakımı rutini adımı, temizleme, nemlendirme ve güneş koruyucu uygulamadır (en az SPF 30 ve “geniş spektrum”).
Yüzümü doğal yollarla nasıl temizleyebilirim?
2:3 oranında limon suyu ve su karışımı yapın ve pamuk kullanarak cildinize nazikçe uygulayın. 10 dakika bekletin ve soğuk suyla yıkayın. Ardından kurulayın. Diğer ev yapımı yüz maskelerine de birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Cilt Sorunlarına Doğal Yöntemler başlıklı makalemizde Krem hakkında bilgiler verilmektedir.
Merhaba ben eda baba. Sağlıklı cilt bakımları için etkili çözüm yolları konusunda araştırma yapıyordum. Tesadüfen sitenizi buldum. Çok güzel cilt bakımı önerileriniz var. Sürekli güncel paylaşımlarınız ilgi çekici. Sizi beğenerek takip etmeye başladım.