Ana sayfa Lezzetli Tarifler Nişastalı Sütlaç

Nişastalı Sütlaç

Nişastalı Sütlaç

Nişastalı Sütlaç Tarifi, Nişastalı Sütlaç Nasıl Yapılır?

a07 lezzetli tarifler köşemize ve nişastalı sütlaç tarifi makalemize hoş geldiniz. Sütlaç çok eskiye dayanan Türk mutfağının güzide sütlü tatlılarından biridir. Sütlü aş olarak ortaya çıkan bu tatlı zamanla kelimelerin birleşmesi ve zamanın geçmesiyle konuşma dilindeki sütlaç ismine dönmüştür. Bugün sizlere nişastalı sütlaç tarifini vereceğiz.

 

Herkesin denemesi için güzel ve kolay bir tatlı tarifi olduğunu söylemeliyim. Bunun yanı sıra normal sütlaç tarifini de bakmak isteyebilirsiniz. Öncelikle onun linkini size vereyim. Ondan sonra nişastalı sütlaç yapımına başlayalım.

 

Nişastalı sütlaç malzemeleri

  • 6 bardak süt
  • 1 su bardağında pirinç
  • 1 su bardağından biraz daha fazla olacak şekilde şeker
  • Yarım çay bardağı kadar nişasta
  • Vanilya
  • Su bardağının yarısı kadar su yani yarım su bardağı

 

Nişastalı sütlaç tarifi ve yapılışı

Süt ve şekeri tencereye koyalım. Tenceremizi orta ateşte açık olan ocağın üstüne koyalım. Pirinçleri sıcak su ile güzelce yıkayalım. Tenceredeki şeker erimeye yani kaynamaya başladığı sırada pirinçleri tencereye ekleyelim.

 

Ocağımızın altını biraz kısalım. Pirinçleri böylelikle yavaş yavaş pişecek ve lezzeti daha da artacaktır. Nişastayı yarım su bardağı suyumuzda eritelim. Ocağı ise tekrar orta ateşe alalım. Kaynamaya başladığı zaman hızlıca karıştıralım. Hızlı bir şekilde karıştırırken nişastayı yavaşça dökelim.

 

Nişastalı sütlaç tarifimizin yapımına devam edelim. Nişastayı eklendikten 5 dakika sonra sürekli olarak karıştırmalıyız. Yoksa top top olur ve gerçekten yenmeyecek kadar kötü olabilir. Kaynayan nişastalı sütlaç tarifimiz piştiği zaman ocaktan alalım ve güzelce kaselere koyalım. Soğuduğu zaman yiyebilirsiniz. Nişastalı sütlaç tarifini süslemesi artık size kalmış. a07 afiyet olsun diler.

 

En iyi sütlaç hangi tür pirinçten yapılır?

Bu tatlı türlerinde en yaygın olarak uzun taneli Beyaz Pirinç kullanılarak yapılsa da, bazıları Tay Yasemin Pirinci bile kullanır. Çoğu kişi kıvam ve lezzet arasında bir denge sağlamak için nişasta içerdiği için aromatik Basmati Pirincinin kullanılması gerektiğini savunur.

 

Puding için kısa taneli pirinç mi yoksa uzun taneli pirinç mi kullanıyorsunuz?

Dışarı çıkıp bir torba kısa taneli veya orta taneli pirinç almanıza gerek yok. Bu eski tarz sütlaç, uzun taneli pirinçle mükemmel şekilde pişirilir. Bu harika tatlıyı yapmak için sadece 5 malzemeye ihtiyaç var: süt, şeker, tuz, uzun taneli pirinç ve vanilya özü.

 

Nişasta sütlacının içine yumurta koyulur mu?

Nişasta sütlacı, yumurtalı veya yumurtasız yapılabilen klasik bir tatlıdır. Yumurtasız sütlaç yapmak istiyorsanız aslında oldukça basit. İhtiyacınız olan tek şey süt, pirinç, şeker ve tatlandırıcı. Sütlü pilavı ocakta pişirebileceğiniz gibi fırında da pişirebilirsiniz.

 

Nişastalı sütlaç yapmadan önce pirinç yıkanmalı mı?

Bu nişastalı sütlaç tatlısının mükemmel kremsi dokusunu taneler pişerken salınan nişastadan aldığından daha önce bahsetmiş olsak da, fazla kalıntıları ve eklenen nişastayı yıkamak için bu tarifi durulamanızı öneririz.

 

Pirinç suyu gri saçı önler mi?

Pirinç suyu, erken beyazlamayı önlemek için mükemmel bir araçtır, mineraller, aminolar ve C ve D vitamini gibi vitaminlerle saçlar daha güçlü ve daha parlak donatılmıştır.

 

Sütlacım neden sert?

Sütlaç fazla pişirilirse sertleşir , ancak birkaç dakika mikrodalga fırında yumuşatabilirsiniz. Pirinci pişirmek için fırına koyun, ancak aşırı pişmesini önlemek için gözünüz üzerinde olsun. Sütlaç hala az pişmişse mikrodalgada veya fırında birkaç dakika pişirilebilir.

 

Pirinci karıştırmak lapa yapar mı?

Benzer şekilde, pirincinizi pişirirken karıştırmak nişastaları harekete geçirecek ve topaklanmış, lapa gibi bir pirinç bırakacaktır. Pilavınızın sadece pişmesi bittiğinde çatalla hızlı bir şekilde kabartılması gerekir.

Bir önceki yazımız olan Sağlıklı Yemek Pişirme Teknikleri başlıklı makalemizde Kanser hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here