Ana sayfa Güzellik Botulinum Toksin Nedenleri Ve Etkileri

Botulinum Toksin Nedenleri Ve Etkileri

Botulinum Toksin Nedenleri Ve Etkileri

Botulinum Toksin Botoks Ölümcül Olabilir Mi?

Allergan tarafında üretilen mükemmel bir ilaç olan botulinum toksin botoks modern toplumlarda oldukça yaygın olarak kullanılan bir kozmetik yöntemidir. Botoksun bu kadar ünlenmesinin nedeni kısa süre içerisinde kişinin daha genç görünmesine yardımcı olmasıdır.

 

Bununla birlikte botoks etkinliği kısa sürmektedir. Botoksun etkinliği uygulanış bölgesine ve bazı diğer etmenlere bağlı olarak 4-7 ay arasında değişiklik gösterir.

 

Botulinum Toksin Nedenleri Ve Etkileri

Botulinum toksin Botoks’un bilinen adıdır. Botoks uygulaması bir çeşit gıda zehirlenmesi olan botulizme neden olur. Bu toksin etkiye neden olan bakterinin adı Klostridium botulinum’dur. Bu toksin madde kısa süre içerisinde felce neden olan nörotoksinleri üretir.

 

Bu bakterinin yüksek miktarlarda vücutta bulunması ölümlere neden olabilir. Klostridium botulinum A – F arasında sınıflandırılan nörotoksinler üretir. Botoks terapisi A sınıfında yer alır. Bu toksinler sinir uçlarına ve daha sonra kaslara eklenir. Sinir uçlara elektirk sinyalleri gibidir. Bu sinyaller kas kasılmalarını kontrol eder. Botoks kasların kasılmasını engeller.

 

Botoksun Kullanımı İle İlgili Gerçekler

Botoks iğneleri ölümcül değildir; çünkü botoks terapisinde kişinin kaslarına uygulanan botulium az miktarlardadır. Günümüzde Botoks migren ve rektal yırtılma gibi bazı medikal sorunlar için de uygulanır.

 

Botoks tedavisinin miktarı kişinin sağlık durumuna ve bazı diğer faktörlere bağlı olarak değişir. Botoks yaptırmaya karar vermeden önce, detaylı bir araştırma yapmalı ve uzman doktorlar tarafından tavsiyeler edinmeniz gerekiyor. Aksi halde sağlığınızdan olabilirsiniz.

 

Botulinum toksin nelere yol açar?

Botulizm (“BOT-choo-liz-um”) vücudun sinirlerine saldıran ve nefes almada güçlük, kas felci ve hatta ölüme neden olan bir toksinin neden olduğu nadir fakat ciddi bir hastalıktır. Bu toksin Clostridium botulinum ve bazen Clostridium butyricum ve Clostridium baratii bakterileri tarafından yapılır.

 

Botulizmin en yaygın 3 nedeni nedir?

  • Gıda kaynaklı botulizm.
  • Zararlı bakteriler evde konserve yiyecekler gibi az oksijenli ortamlarda gelişir ve toksini üretir. Yara botulizmi. Bu bakteriler bir kesime girerse, toksin yapan tehlikeli bir enfeksiyona neden olabilirler.
  • Bebek botulizmi.

 

Botulizm vücudu nasıl etkiler?

Botulizmin klasik semptomları arasında çift görme, bulanık görme, düşük göz kapakları, geveleyerek konuşma, yutma güçlüğü, ağız kuruluğu ve vücuda, önce omuzlara, sonra üst kollara, alt kollara, uyluklara, baldırlara, ayaklara inen kas güçsüzlüğü yer alır. Tedavi edilmezse bu semptomlar felce kadar ilerleyebilir.

 

Botulinum toksin zehirlenmesi örneği nedir?

Uygun şekilde konserve edilmediği, korunmadığı veya pişirilmediği için biri toksin içeren yiyecekleri yediğinde. yara botulizmi, genellikle bakteri ile kirlenmiş eroin gibi yasa dışı ilaçların damar yerine kas içine enjekte edilmesinin bir sonucu olarak bir yara bakteri ile enfekte olduğunda.

 

Botulinum toksin nerede bulunur?

Mucize zehir” olarak da adlandırılan botulinum toksini, bilinen en zehirli biyolojik maddelerden biridir. Bitkilerde, toprakta, suda ve hayvanların bağırsaklarında yaygın olarak bulunan anaerobik, gram pozitif, spor oluşturan bir çubuk olan Clostridium botulinum bakterisi tarafından üretilen bir nörotoksindir.

 

Gıdalarda botulinum toksini nasıl tespit edersiniz?

Bu toksinler, yaklaşık 10 MLD/mL’lik bir saptama sınırına sahip olan güçlendirilmiş bir ELISA prosedürü kullanılarak saptanabilir. Toksik kültürler, saflaştırılmış toksinlerden daha antijenik olabilir ve ELISA kullanılarak tespit seviyesi, fare biyo-tahlilinden daha hassas olabilir.

Bir önceki yazımız olan Sağlıklı Cilt Bakımı İçin Neler Gerekli başlıklı makalemizde Beslenme, Cilt Bakımı ve Kanser hakkında bilgiler verilmektedir.

2 YORUMLAR

  1. Buna benzer birçok rahatsız edici şeylerin belirtisi vücudumuzda oluyor. Ancak malesef neredeyse hiçbirinin farkına varamıyoruz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here