Ana sayfa Güzellik Yaşa Uygun Parfüm Nasıl Seçilir?

Yaşa Uygun Parfüm Nasıl Seçilir?

Yaşa Uygun Parfüm Nasıl Seçilir?

Eski dönemlerde parfümler makyaj ve cilt bakım ürünleri gibi güzellik için kullanılırdı. Eskiden parfüm olarak kutsal yağlar kullanılırdı. Babil, Sümer ve Asurlular kokulu yağları özel kaplarda yakar ve saçlarını parfüm kullanarak güzelleştirirler… Erkeklerin kullandığı takma sakallar bile kokulu yağlar ve parfümlerden kullanılırdı. Fenikeliler için parfümler iyi bir ticaret aracı idi. Dönemin kaynaklarına göre, en pahalı ve değerli parfümler Mısırlılar tarafından üretilen ediliyordu.

 

Parfüm seçmeyin en iyi yolu nedir?

Çiçekli kokular: Tatlı çiçek kokular tabanlık, kadınsı bir koku bırakır.

Cezbedici kokular: Daha yoğun, vanilya ve bitki kokularının birleşiminden oluşur.

Orman kokuları: Yoğun, baharatlı veya yanık paçuli (silhat) veya deri kokulu bile olabilir.

Su kokuları: Hafif ve dinlendirici. Bu kokular hava ya da hafif bir deniz esintisi gibidir.

Narenciye kokuları: Portakal, limon ve ıhlamur kokularıdır. Yani daha canlı.

 

Ayrıca her yaşın kendine özgü şifresi, anlayışı, çekiciliği ve kendine has kokusu var;

20 yaş: Her şey sizin için yenidir. Buna göre daha tecrübeli olabilirsiniz. Bu yaşların titiz ruhuna en uygun kokular keskin ve güçlü ifadelidir. Kendinizi göstermek ve hissetmek için önemlidir. Meyveli ve egzotik içerikli nar kokusu aynı zamanda, çekiciliği ortaya çıkarıyor. Beyaz yapraklı portakal çiçeği ve incir çiçeği dışında vanilya ve anber notalarıyla hazırlanmış parfümler daha cezbedici oluyor.

 

30 yaş: Konferanslar, iş toplantıları, mesleki sorumlulukları… 30 yaşında olanlar genellikle iş yerinde daha çok zaman geçirirler. Bu nedenle kullandığınız kokular bu yaşlarda kendini daha çok ön plana atmadan elde edilmiş iktidarın işaretlerdir. Listenin başında genellikle yeşil ve baharat içerikli kokular yer alır. Güçlü turunçgil notaları da kendine güven ve cazibesini ortaya koyan kokulara hayat verir.

 

40 yaş: Bu ​​yaşlardaki kadınlar artık parfümlerinden güzel koku vermesi dışında başka şeyler de beklemektedirler. Kullandığı bu koku onu görünmeyen bir koza gibi sarmalı ve kişisel bir imzasına dönüştürülmelidir. Kirşanlı yumuşak dokunuşlar stresi azaltıcı özellikleriyle öne çıkıyor. Leylak, biberiye, zencefil gibi aromatik karışımların da rahatlatıcı etkileri bilinmektedir.

 

50 yaş: Değerlerin en fazla öne çıktığı yaşlardır. Artık zamansız gerçek, konfor duygusunun dönemidir. Klasik, zarif parfümler 50 li yaşların vazgeçilmezdir. Parfüm kompozisyonları çiçek ve ince notalarla belirlenir. Gül, yasemin, sandal ağacı parfümün uzun süre sıkıcı olmasının önleyen çiçeklerdir…

 

Peki cilt tipine uygun parfümü nasıl seçmelisiniz?

Bir başkasında gördüğünüz ve beğendiğiniz kokunun sizde de o kadar hoş kokacağını mı düşünüyorsunuz? Yanılıyorsun. Neden? Çünkü her parfüm her insanın vücuduna uymuyor. Geçmişte sarışınlar için ferah, yeşil ya da meyveli koku tavsiye ediliyordu. Şimdi ise cilt tipine ve ruhuna uygun parfümleri seçmek gerekir. Hangi ana maddeden yapılan parfümün koklarken nasıl etki bıraktığını bilmek istiyorsanız, aşağıdaki listeyi mutlaka gözden geçirin.

 

Çiçekler: Ferah, gösterişsiz, gıdıklayıcı, zarif, tatlı, feminist.

Ağaçlar: Uyarı edici, sportif, sert, dinamik, çekici.

Ambir: Egzotik, kapalı, sıcak, derin, fethedici.

Deri: Baharatlı, sıcak, kuru, karakteri güçlü.

Leylak: Şakacı, akıllı kadınlar için.

Manolya: şaşırtıcı kadınlar için.

Misk: Güçlü kadın.

Gül: Bir genç genç kızlar için.

Limon: Hüzünlü kadınlar için.

Mavi renkli mor: Genç dul kadınlar içindir.

 

İlk defa parfüm nasıl seçilir?

Yeni favori kokunuzu bulmanın en önemli kısmı elbette onu denemek. Bileğiniz veya dirseğiniz gibi cildinizin doğal olarak sıcak olduğu bir nabız noktasına püskürtün, böylece koku gerçekten ısınır ve zamanla kendini gösterir.

 

Hangi parfümün cildime uygun olduğunu nasıl bilebilirim?

Bir parfümün üzerinizde nasıl koktuğunu etkileyen her şeyden önce cilt tipinizdir. Ve “uymanız gereken basit bir kural var: Cildiniz kuru mu yoksa yağlı mı? Cildiniz ne kadar yağlı olursa, kokunun etkili olması için o kadar az parfüme ihtiyacınız olur ve koku o kadar uzun süre dayanır.”

 

Bir kokunun üzerinizde güzel koktuğunu nasıl anlarsınız?

Nabzınıza taktıktan sonra birkaç dakika içinde beğenip beğenmediğinizi, yoksa cildinizden mi düştüğünü bilmelisiniz. Ayrıca Knotek, seveceğinizden emin olmadığınız bir şeyi denemenin önemli olduğunu öne sürdü ve bu amaçla, her zaman cildinizde deneyin, çünkü şişenin içindekiler kokuyu almayabilir.

 

Kaliteli bir parfümü nasıl anlarsınız?

  • Ambalajın arkasındaki metni inceleyin.
  • Dilbilgisi hatalarını, yazım hatalarını, kötü hazırlanmış bilgileri vb. kontrol edin.
  • Gerçek ambalaj, yüksek kaliteli kartondan yapılmıştır.
  • Ambalajın üzerindeki barkodu arayın.
  • Fazla yapıştırıcı veya bant olup olmadığını kontrol edin.

Bir önceki yazımız olan Cilt Bakımı için Hafta sonu Detoksu başlıklı makalemizde Cilt Bakımı, Kahve ve Karaciğer hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here