Ana sayfa Güzellik Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt bakımı konusunda en çok sorulan soru, cilt bakımı nasıl yapılır sorusudur. Kadınlar ciltlerine ayrı bir önem vermeli ve düzenli cilt bakımı yapmalılar. Cilt bakımında en önemli unsur, uygulanan cilt bakım ürünleri, cilt maskeleri, cilt bakım kremleri ve yağlarının, cilde uygun seçilmesi. Örneğin; yağlı bir cilde kullanılan, aşırı yağlı bir cilt bakım kremi, yüzünüzün sivilcelerle dolmasına sebep olabilir.

 

Hassas ve sorunlu bir cilde uygulanan, alkol bazlı bir cilt bakım ürünü, cildinizi kurutup tahriş edebilir.Cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabı aslında burada gizli. Fakat biz bu yazımızda, cilt bakımı nasıl yapılır sorusuna, daha geniş bilgiler vermeyi amaçladık.

 

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Her kadın mutlaka cilt bakımı adına, bazı kremler, cilt bakım ürünleri ve maskeler kullanır. Kozmetik ürünlerin yanı sıra, evde kendilerine doğal cilt bakım kremleri ya da yağları hazırlarlar. Aslında burada sorulması gereken asıl soru cilt bakımı nasıl yapılır değil, ”Doğru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır’‘ olmalı. Bu yazıda amaç yanlışları düzeltmek ve basit görünen cilt bakımı kriterlerini tekrar hatırlatıp, önemini vurgulamak.

 

Cilt Bakımında Cildi İçten Besleyin

Cilt bakımında en önemli unsur cildi içten beslemektir. Ne kadar cilt bakım kremi kullanırsanız kullanın, içten beslenmeyen bir cilt asla pırıl pırıl parlamaz. Sağlıklı besinler, gerekli vitamin ve mineralleri almadığınız müddetçe, uyguladığınız hiç bir cilt bakım ürünü size yardımcı olamaz. Örneğin, protein yönünden eksik besleniyorsanız, cildiniz soluk ve mat görünür.

 

Bu durumda en kaliteli, içeriği mükemmel olan  cilt bakım kremlerini kullansanız da,  maalesef anlık bir düzelme sağlayabilir cildinizde. Kül kedisi misali, gece bitince pofff… Eski halinize dönersiniz. O yüzden öncelikle cildinizi içten beslemeli, daha sonra cilt tipinize uygun cilt bakım ürünleriyle bakım yapmalısınız.

 

Susuz Kalmış Bir Cilde Cilt Bakımı

Susuz bir hayata kaç gün dayanabilirsiniz ? 1 gün, 2 gün, 3 gün… Cevapları duyar gibiyiz… Susuz yaşanmaz. Su içmek gerçekten bir ihtiyaçtır. Hem sağlığınız için, hem de cildiniz için. Susuz kalan bir cilde cilt bakımı tutmaz. Bunu gayet rahat söylüyoruz. Neden derseniz; susuz kalan cilt, kurur. Pul pul dökülmeye başlar. Kuru bir cilde hangi cilt bakım maskesini ya da cilt bakım kremini kullanabilirsiniz ?

 

Evet bol yağlı bir nemlendirici. Bol yağlı nemlendiriciler, 2 ya da 3 gün cildinizi nemlendirmeye yarar. 2 ya da 3 gün sonra emin olun, o nemlendiricilerde pes eder ve cildiniz bakımsız kalır. Makyaj yapacaksınız, cildiniz susuz. Eee, yaptınız makyajınızı, çıktınız eğlenmeye.

 

Gecenin en keyifli bölümünde o da ne ? Allığınız yüzünüzde bir leke gibi görünüyor. Fondöteniniz tek bir yere toplanmış. Yaptığınız cilt bakımı bir işe yaramamış mı yoksa? Sizce ? O zaman lütfen günde en az 2 litre su içmeyin ihmal etmeyin.

 

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Sırayla Cilt Bakımı Uygulaması

Cilt bakımı yaparken, şu sırayı unutmayın;

  • Temizleme
  • Gözenekleri açma (buhar banyosu)
  • Peeling (hassas ve sorunlu ciltlere önerilmez)
  • Maskeleme
  • Tonikleme
  • Nemlendirme

Cilt Bakımında Temizlik

Cilt önce cilt tipinize uygun jellerle ya da cilt bakım sabunlarıyla bir güzelce köpürtülerek temizlenir. Tabi makyajınız tamamen silindikten sonra. Cilt bakımı yaparken, bol su kullanılarak yapılan temizleme işlemi, cildiniz için en önemli kısımdır.

 

Cilt Bakımında Gözenekleri Açma (Buhar Banyosu)

Evet buhar banyosuyla, cildin gözeneklerini açacaksınız. Bildiğiniz sauna işlemi. Bu işlemi bir cilt bakım saunası alarak yapabileceğiniz gibi, evde kaynar suyun içine çeşitli otlar (lavanta, kekik vs) atarak da yapabilirsiniz. Başınıza bir havlu sarın ve kaynar suyun üzerine eğilin, kenarları iyice kapatın. Cilt bakımınız doğru uygulanması için, cildinizi buhara teslim edin. 10-15 dakika buhara tutulan cildin gözenekleri tamamen açılacak ve cilt bakımı yapılmaya hazır hale gelecektir.

Bir önceki yazımız olan Ciltte Oluşan Çatlaklara Çözümler başlıklı makalemizde Doğum, Kozmetik Ürünler ve Krem hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here