Kefir Yapımı – Diyet Kefir Yapımı

Kefir maya halinde olan küçücük yuvarlaklar şeklinde bembeyaz bir protein mucizesidir. Hem sağlığa iyi geliyor hem de zayıflamak isteyenler için alternatif yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Süt ile içilecek kıvama gelen kefir mayalandırılır. Bir yemek kaşığı kadar maya halindeki kefir için 3 su bardağı süt yeterlidir. Kefir yapımı kefir mayalanması için gerekli malzemeler şu şekildedir.

 

Kefir Nasıl Mayalanır?

  • 1 yemek kaşığı kefir mayası
  • 3 bardak süt

 

Kefir mayalanması için cam kavanoz kullanın. Asla metal mutfak eşyalarına değdirmeyin. Metal kefirin yapısını bozar. Cam kavanoza koyduğunuz kefirin üzerine sütü ekleyin. 24 saat oda sıcaklığında mutfağınızda bekletin. 24 saatin sonunda kefiriniz mayalanmış olacaktır.

 

Kefiri süzmek için süzgeciniz plastik olmalıdır asla metal kullanmayın. Kefiri süzün ve kefir mayasını zedelemeden suda yıkayın kavanoza yerleştirin. Tekrar kefir mayalamayacaksanız buzdolabında az su ile bekletin, kefir mayasını asla kuru bırakmayın. Tekrar mayalamak istediğinizde suyunu döküp süt  ile mayalandırabilirsiniz.

 

Diyet Kefir Nasıl Yapılır

İlk düşündüğümde merak edip heyecanlandığım  ama bulduğumda gülümsettiren detay. Diyet Kefir yapmak için çok basit  bir yöntem var. Sütten alacağımız kaloriyi azaltmak. Yani yağsız süt kullanmak.

 

Kefiri mayalarken tam yağlı süt yerine yarım yağlı yada tamamen yağsız süt kullanırsanız  kefiriniz diyete özel hale gelecektir.

Kefir Nasıl Zayıflatıyor?

Aslında cevap çok basit ve mantıklı.

Metabolizmayı hızlandırıp bağışıklık sistemini güçlendiren kefir vücuda güç kuvvet veriyor. Güçlü olan vücut sağlıklı bir şekilde zayıflamaya başlıyor.

 

Her gün kefir içerseniz ne olur?

Günlük kefir içmek, bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakteri oranını artırmaya yardımcı olur ve sonuç olarak genel bağırsak sağlığınızı iyileştirir.

 

Kefir yapmak için en iyi süt türü hangisidir?

Kefir yapmanın en iyi yolu hayvan sütü kullanmaktır. İnek sütü, keçi sütü veya koyun sütü olsun, her süt uygundur. Hayvan sütü, kefir tanelerinizi (veya toz maya) kefir haline getirebilmek için gerekli tüm besinleri içerir.

 

Kefire bal katmak doğru mu?

Bal, kefir ile karıştırılmamalıdır, çünkü doğal antibiyotik etkisi, sisteminize sokmaya çalıştığınız iyi kefir probiyotiklerini öldürür.

 

Karıştırma kefiri bozar mı?

Probiyotikler, yoğurt, kefir ve kombu çayı gibi birçok smoothie bileşeninde doğal olarak bulunur. Öyleyse soru şu ki, karıştırmak yoğurt, kefir ve kombuchadaki bakterileri öldürür mü? Cevap hayır, karıştırmak probiyotikleri bozmaz.

 

Kefir taneleri yüzmeli mi batmalı mı?

Çoğu kefir tanesi, mayaların fermantasyon sırasında yaydığı karbondioksit gazının bir kısmını kapsüller. Ayrıca, bazı tahıllar sütten daha az yoğunluğa sahiptir ve basitçe yüzer.

 

Kefiri çok uzun süre bırakırsanız ne olur?

Daha pıhtılaşacak ve ayrılmanın gerçekleştiğini göreceksiniz. Sıvı peynir altı suyu daha kalın kefirden ayrılacaktır. Ek fermantasyon süresi de tadı değiştirecek, daha ekşi hale gelecektir. Su kefiri görünüş olarak pek değişmeyecektir.

 

Kefirden botulizm alabilir misin?

Fermente sebzeler suya batırılır ve Lactobacillus gibi asitleştirici bakteriler, patojenleri dışarıda tutmak için çevreye hakim olur ve kontrol eder. Ayrıca fermente gıdalarda hazırlanış şekillerinden dolayı botulizm tehlikesi yoktur.

 

Kefirin bozulmasını engelleyen nedir?

Kefir fermente bir süt ürünü olduğu için buzdolabında saklanmalıdır. Kefiri buzdolabında saklamak, çok çabuk bozulmamasını sağlamanın en iyi yoludur. Sıvının mayalanmaya devam etmesini önleyerek bakterilerin büyümesini yavaşlatır.

 

Kefir tanelerine çok fazla süt eklerseniz ne olur?

Çok fazla süt kullanırsanız, kefir taneleri onu fermente etme şansı bulamadan süt sönebilir, bu yüzden ne kadar yapabileceğini anladığınızdan emin olun ve oradan kademeli olarak artırın. Sadece birkaç tane ile çok miktarda kefir elde etmek için sütü süzmeden eklemeye devam edin.

Bir önceki yazımız olan Sağlıklı Yemek Pişirme Teknikleri başlıklı makalemizde Kanser hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Close
Social profiles