Ana sayfa Diyet ~ Zayıflama Zayıflama ilaçları Zararları Faydaları Nelerdir

Zayıflama ilaçları Zararları Faydaları Nelerdir

Zayıflama İlaçları Zararları Faydaları Nelerdir

Zayıflama ilaçları ya da diğer anlamı ile zayıflama hapları, seçiminde tüketicinin son derece uyanık ve bilinçli olması gerekiyor. Bir kere tezgah altı piyasa denilen ve çalıntı cep telefonlarından tutun da uyuşturucunun bile piyasası olan yerlerden asla zayıflama ilacı almayın.

 

Zayıflama ilaçları Zararları Faydaları Nelerdir

Zayıflama ilaçları bu tür yerlere yurt dışından kaçak yollarla sokuluyor ve özellikle Çin üzerinden gelen bir takım sentetik kimyasal maddeler içeren bu zayıflama hapları, insan sağlığını ciddi manada riske atıyor. Online pazar ise zayıflama ilaçlarının bolca bulunduğu diğer bir mecra. İnternet üzerinden zayıflama ilacı alırken de muhakkak bizim sitemiz gibi okuyucu yorumlarının manuple edilmediği platformlardan zayıflama ilacı hakkında kullanıcı yorumları incelenmelidir. Asla satıcının kendi resmi sitesine yazdığı memnuniyet bildiren yorumlara kanmayın. İlacı bizzat kullanan kişilerden geri bildirim alın.

 

Zayıflama ilaçları ne işe yarar?

Bazen kilo verme ilaçları veya obezite önleyici ilaçlar olarak da adlandırılan kilo verme ilaçları, iştahınızı ve yeme isteğinizi azaltan reçeteli ilaçlardır . Son birkaç yılda FDA, iştahı ve yiyecek isteklerini kontrol etmeye yardımcı olan bir dizi obezite karşıtı ilacı onayladı.

 

Diğer bir husus ise doğal ve bitkisel zayıflama ilaçları gibi yakıştırmalarla satılan bazı ilaçların doğallıkla alakası yok. Yüksek dozlarda sürekli alındığında ölümcül etkileri olabilen efedrin ya da sibutramin türü kimyasal maddeler içeren bu ilaçların satışı yasak. Tabi burada tüm zayıflama ilaçları‘nı zan altında bırakmak istemiyoruz. Bir çok zayıflama ilacı, doğal ve bitkisel içeriği ile zayıflamak isteyen arkadaşların imdadına koşuyor ve gerçekten de hayır duası alıyorlar. Ama madalyonun diğer yüzünü de asla akıldan çıkarmamak gerekiyor.

 

Kilo vermek için hangi ilaç kullanılır?

Daha uzun süredir kullanılmakta olan daha yaygın reçeteli kilo verme ilaçları şunlardır: liraglutide (Saxenda), naltrekson-bupropion (Contrave), orlistat (Alli, Xenical), fentermin (Adipex-P, Ionamin, Pro-Fast) ve fentermin-topiramat (Qsymia).

 

Zayıflama ilaçları şayet bilimsel manada ilaç niteliğinde ise sağlık bakanlığının izni olmadan satılamıyor. Piyasada gördüğünüz bir çok zayıflama ilacı ise aslında ilaç değil. Tamamen gıda takviyesi olarak adlandırdığımız ve içerisinde kimyasal enzimler barındırmayan ürünler olarak sayılıyor. O nedenle alacağınız ürünün gerçekten zayıflama ilacı mı yoksa gıda takviyesi niteliğinde kilo vermeye yardımcı destek preparatları mı olduğunu anlamak gerekiyor.

 

Doktorumdan zayıflama hapları isteyebilir miyim?

Bazı durumlarda, doktorunuz obezitenizi tedavi etmek için ilaç yazabilir: BMI 30 veya daha yüksekse. 27 veya daha fazla BMI ve kilonuzla ilgili olabilecek bir hastalığınız veya durumunuz var (bu, diyabet veya yüksek tansiyon içerebilir).

 

Şayet ilaç niteliğinde ise ve izinsiz satılıyorsa burada zayıflayacağım diye hayatınızı tehlikeye atma riskinizin olduğunu söyleyebilirim. Zaten fazla kiloları dolayısıyla genel bir metabolizma bozukluğu ve bağışıklık sistemi zayıflığı çeken arkadaşlar, kimyasal maddelere de maruz kaldığında yüksek tansiyon, kabızlık, ağız kuruması, kalp krizi ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarından tutun da tiroit hormonu bozukluklarına kadar çok geniş bir yelpazede değişik sağlık riskleri ile karşı karşıya kalabiliyor. Benim yapabileceğim tek şey bu uyarıyı sizlere iletmek. Gerisi sizlere kalıyor ve doğru ile yanlışı ayırt etmeniz gerekiyor.

Bir önceki yazımız olan Sarımsağın zayıflama ve sağlığa faydaları nelerdir başlıklı makalemizde Cilt Lekeleri, Diyet ve Kalp Krizi hakkında bilgiler verilmektedir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here